3 Bit - ciasto, które zawsze się udaje!!!
1 puszka masy kajmakowej
Masa budyniowa:
2 szklanki mleka
½ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
5 łyżek mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła
2 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
Czekolada do posypania wierzchu
Przygotować masę budyniową: szklankę mleka gotujemy z cukrem
i cukrem waniliowym, w drugiej szklance mieszamy obie mąki. Do gotującego mleka
dodać mączną zawiesinę i przez chwilę gotować. Gotowy budyń odstawiamy do
wystudzenia.
Masło miksujemy i dodajemy powoli budyń ucierając na puch.
Na blaszkę o wymiarach ok. 30x25 wykładamy jedną warstwę
ciastek, na to masę kajmakowa którą przykrywamy drugą warstwą ciastek, na to
masę budyniową i trzecią warstwę ciastek.
Na samym końcu ubita kremówkę z cukrem i fixem. Na wierzch ścieramy czekoladę.
To ciasto jest tak zachwalane, a jeszcze go nigdy nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię!
OdpowiedzUsuńah, mniam! sprobuje na pewno!
OdpowiedzUsuńJadłam. świetna sprawa :)
OdpowiedzUsuńMiałam przyjemność spróbować. WARTO BYŁO, polecam :D
OdpowiedzUsuń