Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, dlatego czas pomyśleć o tym, co znajdzie się na naszych stołach. Może poniższe baranki?
1 opakowanie serka chrzanowego np. Tartare
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz
Jajka obrać i odciąć 4 końcówki na głowy baranków. Żółtka wyjąć a białka zetrzeć na tarce. Żółtka wymieszać z serkiem, majonezem i chrzanem, przyprawić do smaku i uformować 4 kopczyki, które należy obłożyć wiórkami z białka. Przyłożyć główki z białek jajek. Oczy zrobić z ziela angielskiego a uszy z listków buszpanu.
Ale świetny pomysł! Śliczne te baranki :)
OdpowiedzUsuńale ładne:) dzieci miałyby radochę z takich jajek:)
OdpowiedzUsuńJak świetnie wyglądają! Na pewno zrobią wrażenie na gościach :)
OdpowiedzUsuńJak tak teraz patrzę na te moje baranki, to bardziej przypominają mi ... myszki ;-)
OdpowiedzUsuńW takiej ślicznej postaci można wcisnąć dzieciom warzywka! ;)
OdpowiedzUsuń