Ciasto biszkoptowe
2 jajka
½ szklanki miałkiego cukru
½ szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka dobrego kakao
1 łyżka oleju
4 banany
1 opakowanie serka Danio waniliowego
½ opakowanie budyniu waniliowego
Cukier puder do posypania
Białka ubić na sztywno, następnie powoli dodawać cukier a na
samym końcu żółtka. Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać
do masy jajecznej i delikatnie wymieszać, na samym końcu dodać olej.
Na blachę wyłożoną pergaminem wylać 4 koła ciasta i cienko
rozprowadzić na ok. 0,5 cm
grubości. Piec ok. 10 – 15 minut w 170 stopni Biszkopty nie mogą być przesuszone, gdyż
trudno je będzie zawinąć.
Budyń ugotować zgodnie z przepisem, schłodzić. Roztrzepać
mikserem powoli dodając serek Danio.
Biszkopty obficie skropić przegotowaną wodą z odrobiną soku
z cytryny. Na każdym krążku rozprowadzić krem, włożyć obranego banana i
zawinąć. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz