piątek, 2 lutego 2018

Łosoś z warzywami i mleczkiem kokosowym

Szybkie, proste i smaczne danie... lubię takie! Łosoś, warzywa i mleczko kokosowe! Pycha! Najlepiej smakuje z ryżem.
 

200 g surowego łososia
1 opakowanie mrożonych warzyw (najlepiej mieszanki chińskiej)
1 puszka mleczka kokosowego
1 łyżka masła
5-6 łyżek sosu słodkiego Chili Tao Tao
sól, pieprz
 
Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i podsmażyć na maśle.
Mieszankę warzywną (zamrożoną), podsmażyć 10 minut na 1 łyżce oleju, następnie dodać do niej usmażonego łososia, mleczko i sos Chili, doprowadzić do zagotowania i odstawić z ognia. Podawać z ryżem.

2 komentarze :

  1. Takie sałatki lubię najbardziej. Wesołe i kolorowe. Fajnie wyglądają na talerzu aż chce się jeść. Ryby też lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam łososia, a mleczko kokosowe tylko podkręca jego smak. Może uda mi się jeszcze wyczarować tego łososia na jutrzejszą kolację :)

    OdpowiedzUsuń