Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozpada. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam.
35 dkg żółtego sera
30 dkg pieczarek
35 dkg piersi z kurczaka
1 cebula
3 jajka
1/2 szklanki majonezu
sól, pieprz
olej
Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach i mieszamy z rozbełtanymi jajkami i majonezem. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia i natłuszczoną foremką o wymiarach ok. 25x40 cm. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Mięso kroimy na plasterki około 1 cm plasterki, dodatkowo lekko rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą na oleju, oczywiście doprawiamy solą i pieprzem.
świetny pomysł. Zapisuję sobie do zrobienia
OdpowiedzUsuńgorąco polecam ten przepis;-)
Usuńrobiłam niedawno roladę z serowego ciasta ale zupełnie innego, była bardzo smaczna, może i Twój przepis kiedyś wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńciekawe jaki to przepis, pewnie równie pyszny
UsuńBardzo smaczna jest ta rolada:)
OdpowiedzUsuńzgadza się, pyszna...
UsuńRobiłam i polecam bardzo pyszna. Podawałam z sosem pieczarkowym i sałatką z młodej kapusty:)
OdpowiedzUsuńNajbardziej lubię komentarze, gdy ktoś pisze, że robił i było pyszne. Dziękuję i smacznie pozdrawiam.
Usuń