Ciasto
250 g dyni startej na drobnych oczkach
300 g mąki pszennej
1 łyżeczka cynamonu
200 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3 jajka
230 ml oleju
1 puszka ananasa
100 g orzechów włoskich
krem:
330 ml kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek, cynamon, sodę, dynię i delikatnie przemieszać. Następnie dodać olej, wymieszać, ananasy i orzechy. Ciasto wyłożyć do okrągłej tortownicy, wstawić do piekarnika nastawionego na 170 stopni i piec przez 60 minut.
Ciasto przestudzić i przeciąć na pół.
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Ciasto przełożyć kremem. Wierzch polać czekoladą
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz