Jeżeli nie macie zdolności kulinarnych lub czasu na przygotowanie deseru, zróbcie po prostu coś prostego ale efektownego a jednocześnie pysznego. Gorący mus truskawkowy lub malinowy, na to bezy i schłodzona kremówka. Ten zestaw zawsze będzie gwarancją udanego deserku. Powodzenia.
Na dwie porcje
Truskawki mrożone (w sezonie świeże) ilość zależy od Was
pokruszone 2 duże bezy
śmietana kremówka 100 ml
1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
cukier puder
Truskawki należy rozmrozić, zmiksować na gładki mus i z dodatkiem cukru podgrzewać do lekkiego zgęstnienia sosu.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem.
Czekoladę można zetrzeć prosto na deser, lub rozpuścić w woreczku strunowym i wyciskać na papier do pieczenia wzorek trochę większy od pucharka w którym będziemy podawać deser, następnie wstawić na 5 minut do zamrażalnika.
Gorący mus truskawkowy wylać do pucharków na to bezy i kremówka a na końcu czekolada.
Mmm, pyszne to musiało być :)
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda ta dekoracja z czekolady :)
Oj była pychotka!
Usuń