poniedziałek, 16 czerwca 2014

Sałata z sosem miodowo-musztardowym

Nasze babcie przyzwyczaiły nas do podawania sałaty z kwaśną śmietaną, i nie zaprzeczam, że tak podana sałata smakiem swojej tradycji jest dobra. Jednak odkąd spróbowałam sałaty w sosie miodowo - musztardowym innej jeść już nie chcę.




1 główka sałaty
3 łyżki miodu kurpiowskiego
3 łyżki musztardy 
3 łyżki oleju
sok z 1/2 cytryny
pieczywo


Liście sałaty umyć, osuszyć i podrzeć na kawałki (nie kroimy nożem).
Musztardę wymieszać z miodem i sokiem z cytryny, następnie po łyżce dodawać olej i dokładnie wymieszać. Sałatę polać sosem i podawać z ulubionym pieczywem.






Przepis bierze udział w konkursie „Blog ze Znakiem Smaku”




 

4 komentarze :

  1. Sos banalnie prosty, ale za to bardzo dobrze smakuje, wiem, bo sama często robię identyczny :))) Mniam, mniam :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. i ewidentnie nic lepszego nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń