czwartek, 1 maja 2014

Sałatka szparagowa

Jestem wielką fanką różnych sałatek, jednak szparagowej nigdy nie miałam okazji skosztować, od czasu aż nie kupiłam gotowej sałatki w pojemniczku ze sklepowej półki. Przeanalizowałam jej skład, dokonałam modernizacji i wyszła rewelacyjna sałatka szparagowa. Wszyscy byli zachwyceni i naprawdę zachwyt był wielce uzasadniony.





Porcja dla 4-5 osób

0,5 kg szparag bez łyka 
4-5 marchewek
1 szklanka groszku mrożonego (z puszki raczej nie polecam)
szczypiorek
majonez
sól, pieprz

Wszystkie warzywa ugotować (osobno) w osolonej wodzie, ale nie rozgotować za bardzo. Posolić, popieprzyć, dodać majonez, pokrojony szczypiorek i delikatnie wymieszać.



Szparagi Wiesz co jesz Szparagi

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz