Wiosenne zupy kuszą młodymi warzywami, zapachem świeżych ziół i żywymi kolorami. Kiedy więc na sklepowych półkach i straganach pojawią się zdrowe nowalijki warto z nich ugotować zupę. Aby była bardziej treściwa i sycąca, dobrze jest ją ubogacić i przygotować pulpeciki z tuńczyka. Nawet mój "Tadek niejadek" wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;-) lepszej rekomendacji na trzeba! #MasterTuńczyk
Strony
▼
wtorek, 22 maja 2018
sobota, 19 maja 2018
Sałatka z tuńczykiem, szparagami i bratkami
Sezon szparagowy trwa, więc chciałabym przełamać rutynę w postaci szparagów z wody i przygotować coś innego, czyli sałatkę. Dodatek tuńczyka, świeżego ogórka, pomidora, szpinaku i jadalnych bratków sprawia, że sałatka zasługuje na miano królowej wiosennych sałatek. Mega pychotka. #MasterTuńczyk
sobota, 12 maja 2018
Ciasto szpinakowe z czarną porzeczką
Ciasto szpinakowe ze świeżego szpinaku to obowiązkowe ciasto na sezon wiosna - lato. To zdjęcie niestety nie oddaje soczystej zieleni tego biszkoptu, naprawdę kusi swym kolorem. A krem śmietanowo - porzeczkowy swym zdecydowanym smakiem porzeczki sprawia, że ciasto nie jest ani trochę słodko-mdłe. Każdą kostkę koniecznie udekorujcie jadalnymi kwiatami takimi jak bratki, nasturcja, akacja, czarny bez.