Strony

czwartek, 28 września 2017

Grzybowe leczo

Macie ochotę na to pyszne grzybowe leczo? No to do lasu marsz, mamy właśnie wysyp grzybów. Gotowe danie możecie zamrozić na zimę lub pasteryzować w słoikach. Jest mega pyszne.




Proporcje są mniej więcej takie:
1 miska grzybów już pokrojonych
1/2 miski dobrej kiełbasy pokrojonej w półplasterki
1/2 miski czerwonej papryki pokrojonej w dużą kostkę
1/2 miski pokrojonej w piórka cebuli
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, majeranek, czosnek
Olej do smażenia
 
Cebule podsmażyć na patelni, dodać grzyby i smażyć 15 minut, przyprawiając.
Paprykę oraz kiełbasę podsmażyć osobno i wrzucić do grzybów. Całość dusić około 10 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki.

3 komentarze:

  1. Wow, naprawdę świetnie to wygląda :) Dawno lecza nie jadłam, a koniecznie będe musiała znów spróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetnie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej. polecam

      Usuń