....to dla Kuby Błaszczykowskiego
Strony
▼
niedziela, 26 czerwca 2016
piątek, 10 czerwca 2016
Szczupak faszerowany
Gdy przygotowuje szczupaka faszerowanego, zawsze obiecuję sobie, że to już ostatni raz, jednak wracam do tego przepisu jak bumerang, no bo pyszny to on jest!!!! Jeżeli zdejmiecie skórę i wyjmiecie ości z surowego mięsa, to już połowa sukcesu, tak więc jest to przepis dla cierpliwych i ambitnych. Powodzenia
poniedziałek, 6 czerwca 2016
Błyskawiczny ser smażony ze świeżego sera
Ser smażony to smak dzieciństwa, jeszcze ciepły, prosto z patelni na kromkę chleba .... mmm... pycha! Jednak nie zawsze się udawał! Potrzebny był biały, dobrze odciśnięty z serwatki ser, który pokruszony musiał sobie poleżakować kilka dni i tutaj zaczynały się schody. Czasem ładnie się zestarzał i wychodził pyszny, a czasami po prostu spleśniał. Poniższy przepis to obecnie hit w mojej rodzinie - wszyscy go robią i wszystkim się udaje, a to dlatego, że przygotowuje się go ze świeżego sera!!! Tak, tak... nie musi leżakować. Spróbujcie jaki pyszny!
środa, 1 czerwca 2016
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiełbasą
Fajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!!