poniedziałek, 21 listopada 2016

Sernik murzynek

 

To mój faworyt wśród serników. Szybkość przygotowania i łatwość wykonania sprawia, że często do niego wracam. Nie trzeba wałkować, nie trzeba mrozić i ścierać na tarce - nic z tych rzeczy. Wystarczy rozsypać bardzo suche ciasto prosto na blaszkę. Niewątpliwy sukcesem tego ciasta jest oczywiści wiaderko dobrego sera. Przedostatnio miałam marki President i niestety bardzo się na nim zwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego z Kalisza.
A jakich serków z wiaderka Wy używacie? Jestem bardzo ciekawa, więc piszcie, które godne są polecenia. 
 
 

środa, 9 listopada 2016

Kurczak z dynią i pieczarkami w sosie śmietanowym

Koniecznie muszę się przeprosić z dynią, już zapomniałam jak mogą być pyszne dania z jej udziałem. A jeżeli dynia to koniecznie hokkaido lub masłowa. Obie są delikatnie słodkie i bardzo pyszne, dynie te są gwarancją, że potrawa z ich udziałem będzie bardzo pyszna. Tak więc do dzieła.
 
 

czwartek, 3 listopada 2016

Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera

Por to moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por!