środa, 31 lipca 2013

139. Bałagan na grilla

Bałagan czyli leczo na grilla to alternatywa dla (może nudnej już trochę) kiełbaski. W takiej paczuszce grillowej może się znaleźć  niemal wszystko, co tylko sobie wymyślimy. Ja na 8 porcji wykorzystałam następujące produkty:
6 kiełbasek grillowych
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 bakłażan
1 mała cukinia
2 cebule
3 pomidory
300 g. pieczarek
sól, pieprz

Wszystkie składnik należy pokroić w dużą kostkę, doprawić. Z foli aluminiowej przygotować osiem płatów do zawinięcia naszego bałaganu. Gotowe, szczelnie zamknięte porcje umieszczamy na rozgrzanym ruszcie. Po ok. 20 minutach otwieramy lekko górę foli, aby wytworzony sok mógł odparować i grillujemy jeszcze przez chwilę.

4 komentarze :

  1. ale pomysłowo! wielki plus za kreatywność!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję i zapraszam do wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis wypróbowałem, jest super!!!!

    OdpowiedzUsuń